mandag 16. mai 2011

Hoika og André på Vestfold-tur

Planen for langhelga var karpe, og da hovedsaklig speilkarper. Da verken Hoika eller jeg har fått speilkarper i norge før, satte vi kursen mot et vann i vestfold. Etter kø-kjøring, roing og rigging var alt klart for fiske.Fant noe lovende spotter, og for og agn ble lagt ut med den trofaste gummibåten. Etterhvert sovnet vi, men skulle ikke få sove lenge. Klokka ett hyler det i den ene varsleren min. Ut av posen, og etter en stund kom min første norske speilkarpe i håven. Den går i karpesekken for bedre fotolys.
                                                                      2900 gram

Etter fotograferingen gikk dagen med leting av nye spotter, matlaging, riggknyting og ligge på senga og lese gode bøker. Natt to kommer, og nok engang har jeg et run. Nok engang fulgte den greit med til håven. Nok en speiler på land. Litt større men ikke stort.
                                                                       3040 gram
                                 
Etter noen timer søvn, kaffe og frokost. Så hyler det endelig i Hoika sin varsler. Får kroket fisken, og kjenner at dette er en større fisk. Etter en tur i båten, hvor vi løsner sena fra opptil flere trær som ligger i vannet. Svømmer den rundt en stokk, og løsner. Vi så riggen, men ingen fisk, og måtte slite sena. Kjipt å miste den fisken, virket riktig fin. Fisket en natt til, men kaldt regn er ikke akkurat rette medisin for karpene nå på våren. Så det ble ikke flere fisk. Alt i alt en fin tur

André

1 kommentar:

  1. Fant denne oversikten på internett. Det viser hva en kan bruke til agn for forskjellig fisk. Den er vel ikke perfekt (jeg har fått hai på reke), men kan hjelpe.

    SvarSlett