søndag 13. mai 2012

GJØRSSATTSINGEN TIL SFKUT 2012 !


Ole og jeg brukte noen dager første uka av mai til å fiske gytevandrende gjørs i Leira.

Dette er tredje året vi sattser på detta fisket og det har vell nærmest blitt en slags tradisjon i sfkut å tilbringe noen dager nede ved elva om våren på jakten på dissa mystiske fiskene.

Hittil har vi opplevd både bra fiske (GJØRSSATTSINGEN TIL SFKUT 2010) og heller dårlig fiske (GJØRSSATTSINGEN TIL SFKUT 2011).

Vi var relativt heldig med forholdene i år, vannstanden var lav slik som i 2010 og ikke så altfor mye strøm. Det tok heller ikke lang tid før Ole i kjent stil lugger opp årets første Leiragjørs.


 Ikke store greiene, men årets første ar alltid stas.


Årets nye agnforsøk. Dobbel krøkle! Det ga faktisk også fisk, men bare gjedde denne gangen.

I år brukte vi båten som utgangspunkt og fant oss en ny plass langs elva og detta ble også den beste sfkut campen noen gang. Fin kveld og grillen er som vanelig med.

Ole har hatt taket på detta leira fiske og landet 3 fisk over 6 kg i 2010. Også i år skulle Ole bli årets mann. Turens første bildefisk ble denne vakre hunngjørsen her...

Ett nydelig eksemplar, tjukk og fin uten en eneste skramme.

Ole sin gjørspers på 6800g fra 2010 ble også historie.


Ole er tydelig fornøy med sin nye pb på 7840g fordelt på 87 cm. Grattla

Vi kan vell ikke påstå at det var mye action, vi fikk vell ikke mere enn maks 2 gjørs per døgn! Men som Ole til stadighet viser kan belønninga for alle dødtimene være stor. 

Det tok sin tid før jeg skulle lande min første i Leira for året, men den måtte jo seff komme når vi lå i soveposen og egentlig håpet vi ikke skulle få noe.


Uansett en pen fisk tatt kl 2 om natta på 68 cm og 3480g. Gjøsen er en nattjeger sies det, men dette var heldigvis den eneste vi fikk om natta.

Ole var nestemann ut med sin nest største gjørs hittil i år.


3900g tung og 70cm lang.


Selv om vi stort sett var heldige med været og hadde noen fine kvelder fikk vi oppleve det meste væregudene kunne by på. Foruten regn våknet vi også opp til snø og sånn for sikkerhets skyld komme det en skikkelig haggelskur som jagde osss inn i teltet igjen også.

Men så var det det med fisk og dårlig timing da....


Joa selvfølgelig fikk jeg fisk. Noe trøtt i trynet og jævlig kald! Uansett så er snøgjørs tøft så den måtte vi jo ha bilde av. Den ble også veid til 2860 g. Ingen stor fisk, men min foreløpgie snøværspers på gjørs... Får håpe på mere snø og enda større snøgjørs neste år. Brrrrr

De to siste gjørsene valgte å ta min agnfisk og det ble også mine to største fisk.

Først ut var den største. En gammel, grå, slunken og slitt hannfisk som også var blind på det ene øyet valgte å avbryte skjønnhetssøvnen min så alt for tidlig om morgenen.


Kanskje den var på sin aller siste reise for denne har nok veid betydelig mye mere i sine glansdager.


Med sine 86 cm burde denne ha dratt vekta til over 6 kg, men vekta stoppet alt på 5160g!

Årets siste førleksgjørs ble denne pene hunnfisken her.


4260g og 71cm satte ett punktum for årets sattsing i Leira.

Selv om vi ikke opplevde noe fiske som i 2010 ble det i allefall mye bedre uttelling enn i fjor og vi er ganske så fornøyde med årets fiske. Dissa Leirafiskene kan ikke konkurere med fiskene fra Akers når det kommer til kondisjon, men jaggu er det stor fisk her også. Gratulerer igjen til Ole med årets hvertfall hittil flotteste storgjørs sfkut.

Hvis vær og forhold vil så er vi tilbake også neste år..


Robin


1 kommentar: