mandag 15. september 2014

Abbor ekspedisjon med bifangst.


Etter en lang varm og lite fiskerik sommer for min del ble det endelig en tur som ga resultater. Øystein og jeg, og resten av klubben, utforsker for tiden nye vann i jakten på drømmeabboren. Turen var denne helgen kommet til Blandevann et sted øst for glomma. På lørdag fyller vi bilen full med fiskeutstyr pluss kano på taket så legger vi av sted. Etter litt agnfisk jakt og en bedre middag så er det på tide å legge ut i kanoen på jakt etter storabboren. Etter en liten time får jeg den første abboren, ikke store saken med sine 3 hekto. Så kom helgens store overraskelse. Etter et heftig napp hvor fisken går rett til overflaten sier Øystein og jeg gjedde i kor. Synes fisken fighter overraskende bra, men tror ikke på Øystein når han sier at det er en ørret. Får fisken opp til overflaten en stund senere, og da ser jeg også at det er en ørret. Innser fort som fy at det er den absolutt største ørreten jeg har hatt på. Heldigvis så går alt bra og Øystein kan trygt håve fisken for meg. Padler så raskt vi kan i land for å veie og måle fisken.


Soleklar pers med vekten 2600 gram, veid på 2 vekter valgte den laveste vekten, og 62 cm lang. Bilder ble tatt imens jeg er lettere sjokkert over å ha fått ørret og ikke abbor. Rakk en liten runde til på vannet før mørket senket seg. Lommelerka ble tømt mens vi ser inn i bålet og drømmer om store abbor. Står opp før soloppgang, koker meg litt kaffe og prøver å se noe i den tette morgentåka. Ut i kanoen igjen så tar det ikke lang tid før jeg får den første abboren. Denne gangen er det en bra borre.


En abbor i flott kondisjon har tatt agnet i tåka. 850 gram og 37 cm lang. Ut igjen på vannet. Imens tåka letter en stund senere, så er det en ny abbor som tar agnet. Ny padletur til land for veiing og måling.


Denne veide akkurat 1000 gram og var 40 cm lang. Var ikke annet å si at uansett hvordan fisket ble på resten av turen, så var den mer enn vellykket. Klokken nærmet seg ni. Tid for frokost og jeg påtar meg rollen som kokk.


BLT smørbrød som venter på resten av baconpakken. Siste runden med kanoen endte med en mengde små gjedder. Øystein hadde dessverre ikke samme flyten som meg denne helgen, men det ble noen mindre abbor og gjedder på han også. Ny klubbrekord på meg må jeg jo være fornøyd med selv om det var abbor jeg skulle fiske.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar