søndag 2. oktober 2011

2 dager med gjeddefiske

Denne helgen har blitt brukt på meite etter gjedde.

Lørdag morgen la André og jeg skutta på vannet og kjørte ut i tåkehavet med et håp om storgjedde og at tåka skulle lette utover dagen.
Sikten var nok på maks 50m så eneste mulighet var å kjøre etter gps. Hvis man er så hodeløs å kjører ut i denna tåka uten gps, ja da har man nesten fortjent å kjøre seg bort...

Noen som føler seg truffet? :)

Tåke eller ei fisking ble det, men det var vell kanskje ikke heeelt rått.
Meiting ga bare 2 av de 6 snipene vi fikk denne dagen.


André i aksjon med balansepilken.


Like etter røsker denna gjedda pilkestikka hans i småbiter. Artig sak den der som i løpet av dagens figth klarte å ta med seg flere sener og generelt bare lage mye kaos.

Sfk UT sitt nyeste medlem var også å skimte i tåkeheimen.


En synelighetsmerket HMS ansvarlig, Eivind Thilesen med ett strengt blikk på André og meg som ikke veit å kle seg etter forskriftene.

Eivind kunne melde om 4 asp og like mange gjedder ved dagens slutt, men ingen riktig store.

Audun var også ute i tåka ett sted og kunne også melde om flere asp hvor en av de veide over fantastiske 5 kg!

Dagen etter bar det ut alene. Yr hadde meldt om finvær utpå dagen, men hadde skiftet menig i løpet av natta. Finværet var byttet ut med regnvær og de fikk rett!

Det regnet gjevnt og trutt, men når fisken er på hogget glemmer man fort det.

Lander fort 4 sniper, men den femte svarer tungt når jeg gjør tilslag på den stanga med bunnmeitet gjedde. Fisken følger greit inn mot båten, men når den er på noen meters hold bestemmer den seg for å snu og raser utover igjen.
Den gjør ett hopp og lager ugang med ett annet snøre før den etter litt mere hopp og sprett, trygt ligger i håven.

Mens jeg står å titter på fisken, lurer på om den veier over 10 og ser på alt det virrvarret den hadde laget ser jeg att det rykker i sena den hadde surret seg inn i.
Selvfølgelig hadde det gått på ei gjedde på den stanga også. Jeg blir nødt til å håndfigthe gjedda og er relativt glad for att det ikke var noe monster på i andre enden denne gangen.

Gjedda måler 112 cm, men er ikke i noe spesielt god kondisjon.Den strekker alikevell vekten til 10300g.


Tross av at det ikke har blitt satt av mye tid til gjeddefiske i år er alikevell detta den 3 over 10 kg.

Etter denne blir det stille. Bytter plass og truer noen timer til, men ender bare opp med en på ca 5 og ett misset run før jeg vender nesa hjemmover igjen.

Godt fornøyd :)


Robin

1 kommentar:

  1. Hehe, ja, jeg føler meg truffet ;) Hehe, makan at det går an å bli så dum! Gratulerer med snasen gjedde, veldig bra som alltid!

    SvarSlett