søndag 1. januar 2012

Romjulsfiske

Det har blitt gjort noen forsøk på isen etter gjedde og abbor i romjula. Isforholdene har vært ganske bra, mens været og fiskelykken har vært varierende. Gjeddefisket har vært ett trist kapittel som jeg ikke gidder å skrive noe mer om. Abborfiske har hvertfall gitt resultater. Vell kanskje ikke for meg, men for André og vårt rykende ferske medlem Sebastian Knutsen ble det en bra fisk på isen.


På vei ut til fiskeplassen på ett lokalt skogsvann tidlig en morgen på en av de aller siste dagene av året.

Det tok ganske mange turer og timer før vi knakk koden på dette vannet, men siden den gang har det blitt abbor på hver eneste tur og det skulle også bli tilfellet denne gangen.


Sebastian rigger opp utstyret. Slettes ikke enkelt å tukkle med dette opplegget med frossne fingre og det ble hørt noen ukvemsord fra den kanten som ikke egner seg for repitisjon på denne blogg i løpet av romjulen.

Men det var også Seb som skulle lande den beste fisken og samtidig sette vannrekord (klubbens vannrekord) med 40g.
Etter en kort og heldigvis udramatisk figth kan jeg løfte en klar pb for Seb opp av hullet.1250g fordelt på 46 cm tøff skogsabbor. Grattis med pb

Var mye action, det vil si at gjeddene var særs aktive. Men plutselig ringer André og melder om veiefisk. Jeg skjønner godt hva han mener og tar med meg vekt, målebånd osv og tusler over til plassen til André. Han kan umidelbart melde om for hans del ny vannrekord.
Veieng og måling bekrefter det hele.


Med en lengde på 43 cm bør det være rundt kilosmerket og fisken veie faktisk til 1000 g blank. Grattis 


Dagen etter som også var årets siste dag var Sebastian og jeg på plass igjen. Mye action i dag også, men denne dagen kom det bare opp en abbor i halvkilos klassen samt en liten gjeng gjedder.

Mere fiske ble det ikke tid til i 2011, men får håpe 2012 blir ett minst like godt og ett helst litt bedre fiskeår.


Godt nytt år fra SfkUT


Robin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar