fredag 6. januar 2012

Årsrapport

Det ble vel ikke så mange turer som jeg håpet i året som gikk, men i det store og hele så ble det et godt år for meg. Ikke mye fiske i januar og februar, men jeg og de andre i klubben begynte endelig og komme oss ut litt når det sto mars på kalenderen. Årets gutsing i mine øyne sto Robin for, da han i begynnelsen av mars lå 4 døgn alene på isen på Øyern. En bra fisk på fire dager, fisket ellers var ekstremt trått.
.


10840
Det neste bra fisket var også Robin involvert i, også Hågen dukker opp her.Som vanlig er både Hågen og Robin tidlig ute på vårfisket i Nitelva. Drømmen om storgjedde

Vi hadde også endel turer på isen etter borre, og til slutt skulle det løsne på det lokale skogsvannet vårt. Her skulle jeg og Robin i løpet av en helg i april få mange flotte borrer på ismeite og balanse. Topp fisken ble en flott skogsvann abbor på 1210 gram.

Noe mer skjedde egentlig ikke i april. I mai fikk jeg årets første pers for min egen del. Det var en flott vederbuk på 2200 gram akkurat som kom og tok flytebrødet mitt på en ellers stille dag i nitelva.

Ekstra moro og få den med den lukkede haspelen jeg kjøpte til duppmeite på 80-tallet. Så dro Hoika og jeg på Vestfold tur for og teste litt karpe. Et av årets mål for meg var speilkarpe, og det skulle jeg lykkes med. Ingen kjemper, men en flott tur i hyggelig selskap kan man lese om her Vestfold-tur. Et av årets store mål for klubben gikk ikke etter planen, da gjørsen ikke gjorde som vi hadde trodd i det hele tatt.

Årets råeste fisk for min egen del kom i juni. På en enkel natts fiske kom det en drømmefisk i håven min. En suter på utrolige 3680 gram og 58 cm lang fant det for godt og spise en av mine hjemmelagede hundemat boillies. En vanvittig fisk jeg kan leve leeeenge på. Selvfølgelig pers. Tusen takk til Marc som tok bildene.


Etter denne fisken ble det mye vær, som gjorde fisket etter mange av våre målarter vanskelig. I midten av juli skulle jeg nok en gang sette pers. Denne gangen på den umulige fisken karuss. I kanskje norges mest kjente karuss vann får jeg en fisk på første forsøk. Nydelig fisk på 1320 gram, mer enn nok til at jeg kommer til og prøve meg igjen.


Sommeren fortsetter med mye vær, men i månedskifte juli\august klarer Robin og få opp en flott abbor på duppmeite med agnfisk i Nitelva. Nydelig borre på 1320


I september hadde Robin ferie, planen hans var relativt variert. Da ferie ukene hadde gått hadde det bare blitt fisket abbor pga vær og vinn. Vet han ikke angrer da ferien ble toppet med en rå fisk på 1810.Kan lese mer om den turen her SVÆR abbor

Oktober og november ble brukt til gjeddefiske. Robin endte med 2 gjedder over ti, og jeg satte ny pers igjen med en fisk på 8670. Ikke ti ennå, men jeg nærmer meg sakte og forsiktig.

10300

11550

8670

Desember skulle brukes på abbor, men mildt vær og usikker is gjorde at det ikke ble mange turene. På årets siste dag skulle jeg få ny ismeite pers. En flott fisk på kiloen akkurat. 


Alt i alt et flott fiskeår med mange flotte turer med gode venner. Håper det nye året vil bli like bra. Kanskje ikke med kvalitetsfisk, men ihverfall på fiskeminner.

André

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar